Aafrika angersäga on magevee röövkala, keda leidub looduses Aafrikas, Aasias ja Lähis-Idas. Aafrika angersäga elab veekogudes, mille temperatuur on aastaringi 25-27 kraadi. Meie kliimas saab kasvatada ainult sisefarmides.
Aafrika angersäga eeliseks on, et tal puuduvad soomused ja peened pindluud. Luustiku moodustavad vaid pealuu, selgroog, ribiluud ja uimeluud. Liha on kalal toorelt roosakas ja küpsenult valge, nahaalused koed säilitavad roosakas- pruunika ilme. Maitseomadustelt on aafrika angersäga pretensioonitu, puuduvad kõrvalmaitsed, sobib igasse rooga.
Väga oluline on aafrika angersäga küpsetamisel teada, et kala tuleb küpsetada kõrgel kuumusel ja kiirest. Üleküpsedes kaotab kala oma mõnusa tekstuuri.

Info: Paadi Talu OÜ

Tere fännid.

Au ja rõõmuga kutsume Teid kaasaelama talvistel kalaküpsetamise võistlustel „KÜPSEKALA 2013„

16.veebruaril 2013 a, Viljandis Viljandi järvel kalapüügivõistluse „Kuldkala 2013„ raames.

Tervitades Pesakond.

Tere fännid.

Pesakonnal on au ja rõõm teid kutsuda kaasaelama ja pöialt hoidma.

Palamuse Kihelkonnakooli Muuseumi õuel, "Suur sigadus 2012" võistlusele, mis toimub 22.09.12.

 

Tervitustega Pesakond.

Au ja rõõm on näha fänne talvisel kalaküpsetamise võistlusel "Küpsekala 2012", mis toimub 18.02.2012 Viljandis. Viljandi järvel kalapüügivõistluse "Kuldkala 2012" raames.

Laupäeval 24, septembril toimusid Palamusel „Suure Väljanäituse" raames juba kümnendat korda tervete sigade küpsetamise võistlus „Suur Sigadus".

Tartu poole seati sammud

seal me pole käinud ammu.

Hansapäevad käimas neil

võistlema see kutsus meid.

Rannakülas Läänemaal,

Nõvalaste külje all,

viikingpaate veesati,

siga vardas küpsetati,

Pealinnas uhkes suures puhumas on uued tuuled.
Rüütlitel on oma plats, neist võistlema on iga mats.
Sammud sinna seadsime, tule üles loitsime.
Ilm oli ilus, tuju hea, siga küpses varda peal.

Siit see siis tuleb. Uus ja hää. Kätte on jõudnud aasta uus ja grilli ning bbq sõbrad on võtnud nõuks, et võtavad mõõtu kala grillimises. Seekord on kokkusaamispaik Pühajärve. Seal toimub kuldkala püüdmise võistlus koos kala küpsetamisega.

Sügisest jõustuv eeskiri määrab grillseadme ohutud kaugused hoonetest ja metsast – üldjuhul peab kaugus olema kaks kuni viis meetrit. Kuigi nõue on leebem, kui senine vähemalt viit ohutusmeetrit nõudnud seadusepügal, peaks uus kord muu hulgas veel kord selgust andma aegajalt kortermajade rajoonis harrastatava rõdudel grillimise ebaseaduslikkuse kohta.

OÜ Kõrveküla võistkond loodi 2001 aastal, mille tegutsemise ja arengu käigus on muutunud võistkonna nimi ja ka osaliselt koosseis. Aastast 2007 kannab võistkond nime PESAKOND. Pesakond seob endas grilli ja BBQ-huvilisi, kelle missiooniks on grilli ja BBQ kultuuri arendamine ja hoidmine.